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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  20/04/2004
Data da última atualização:  17/01/2020
Autoria:  ÁVILA, A. M. H. de; PINTO, H. S.; ZULLO JÚNIOR, J.; ASSAD, E. D.
Afiliação:  ANA MARIA HEUMINISKI DE ÁVILA, Cepagri/Unicamp; HILTON SILVEIRA PINTO, Cepagri/Unicamp; JURANDIR ZULLO JÚNIOR, Cepagri/Unicamp; EDUARDO DELGADO ASSAD, CNPTIA.
Título:  Estimativa de precipitação através de imagens do satélite GOES-8 utilizando redes neurais.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 11., 2003, Belo Horizonte, 2003. Anais... São José dos Campos: Inpe, 2003.
Páginas:  p. 1125-1127.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho tem por objetivo utilizar as informações disponíveis nos canais espectrais do satélite GOES-8 para estimar a precipitação em regiões tropicais utilizando métodos de rede neurais.
Palavras-Chave:  Imagens de satélites; Redes neurais; Satélite GOES-8.
Thesagro:  Sensoriamento remoto.
Thesaurus Nal:  Neural networks; Remote sensing.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/175018/1/Estimativa-SBSR-2003.pdf
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Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA10228 - 2UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  15/04/2021
Data da última atualização:  15/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FIGUEIREDO, M. A. de; ROSA, S. D. V. F. da; RICALDONI, M. A.; PEREIRA, C. C.; COELHO, S. V. B.
Afiliação:  MADELEINE ALVES DE FIGUEIREDO, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; MARCELA ANDREOTTI RICALDONI, UFLA; CRISTIANE CARVALHO PEREIRA, UFLA; STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFPB.
Título:  Physiological, biochemical, and ultrastructural aspects of Coffea arabica L. seeds under different cryopreservation protocols.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 45, e02702079, 2021.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1413-7054202145027020
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Aspectos fisiológicos, bioquímicos e ultraestruturais de sementes de Coffea arabica L. submetidas a diferentes protocolos de criopreservação.
Conteúdo:  Cryopreservation is a technique that may potentially conserve the germplasm of species of the Coffea genus for an indeterminate time. The aim of this study was to evaluate the physiological, biochemical and ultrastructural characteristics of cryopreserved seeds of Coffea arabica L., cultivar Catucaí amarelo IAC 62, which was subjected to different protocols regarding dehydration, precooling, cooling, rewarming and cathode water use. According to each protocol, the seeds were subjected to fast or slow drying to moisture contents of 17 or 20% (wet basis), cooled in different ways, and then immersed in liquid nitrogen for 24 hours. Different rewarming times in a water bath were also used. Physiological, biochemical and ultrastructural analyses were performed on the seeds after the cryopreservation steps. Moisture content at a 17% wb is the key factor for the cryopreservation of Coffea arabica L. seeds, which have better physiological quality and better preserved cell structures. Precooling of coffee seeds before immersion in liquid nitrogen does not provide advantages compared to direct immersion. The rewarming times tested (2, 4, and 6 minutes) and cathode water use did not cause changes in the physiological and biochemical quality or in the cell structures of Coffea arabica L. cryopreserved seeds. The pattern of cell structure observed in all seeds indicates that the damage from cryopreservation is less drastic in the cells of the embryos than in those of the endosperm, with ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bioquímica Vegetal; Coffea Arábica; Conservação; Desidratação; Fisiologia; Resfriamento; Semente.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Cryopreservation; Germplasm conservation; Seeds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222649/1/Physiological-biochemical-and-ultrastructural-e027020.pdf
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1492 - 1UPCAP - DD
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